nedeľa 23. augusta 2015

Krok prvý - Vneste si do života zázrak pomocou vďačnosti

Je úplne jedno kto ste, kde sa práve nachádzate a čo práve robíte. Zázračná sila vďačnosti vie zmeniť aj váš život. Úplne prvým krokom, ktorý budete musieť začať praktizovať vo vašom živote, je vďačnosť. Je veľmi dôležité, aby ste vďačnosť zaviedli do každodenného života. Môžete vďačnosť pociťovať aj nie každý deň, povedzme každý tretí druhý. Ale v tom prípad, bude sila vďačnosti oveľa nižšia. Vysvetlim vám to na jednoduchom fyzikálnom zákone.
Jednoduchým faktorom je, že ak proste nie ste vďačný nemôžete dostať viac. Fyzikálny zákon je jasný:

"Každá akcia vždy vyvolá rovnako veľkú reakciu opačného smeru."

Keď myšlienku vďačnosti dosadíte do Newtonovho zákona, jeho znenie bude:

"Každá akcia vďačnosti vždy vyvolá rovnako veľkú reakciu dávania."

A to čo dostanete, sa rozsahom bude vždy rovnať rozsahu vašej vďačnosti. Teda znamená to, že už samotná vďačnosť vyvolá reakciu dávania. A čím viacej budete túto vďačnosť vo vašom živote praktizovať (inými slovami čím ste vďačnejší) tým budete viacej dostávať. Podľa najstarších záznamov ľudského pokolenia spred tisíc rokov sa už vtedy kázalo o sile vďačnosti a aj sa využívala, a od tých čias si ju ľudia odovzdávajú, šíri sa po kontinentoch a preniká jednou civilizáciou a kultúrou po druhej. Ak sa zamyslíte, vo všetkých náboženstvách sa využíva sila vďačnosti - islam, kresťanstvo, hinduizmus, budhizmus, judaizmus.

Krišna povedal, že všetko, čo sa mu ponúkne, s radosťou prijíma.

Kráľ Dávid hovoril o oslavovaní celého sveta, všetkého medzi nebom a zemou.

A Ježiš sa poďakoval pred každým zázrakom, ktorý vykonal.

Dejiny sú plné slávnych postáv, ktoré niečo pochopili. Pochopili to, že ak budú praktizovať vďačnosť každý boží deň, tak im bude aj dané. Zaradili sa medzi najvýznamnejšie osobnosti sveta: Leonardo da Vinci, Platón, Shakespeare, Ezop, Emerson, Einstein, Newton a mnoho, mnoho ďalších. Einsteinove vedecké objavy zmenili spôsob akými chápeme vesmír. Keď sa ho spýtali na jeho monumentálne úspechy, hovoril hlavne o vďačnosti voči druhým. Jeden z najväčších mozgov všetkých čias denne ďakoval iným za ich prácu, ktorú odviedli.

"Keď sa ráno prebudíte, vzdajte vďaku za ranné svetlo, za svoj život a silu.
 Vzdajte vďaku za potravu a radosť zo života.
 Ak nevidíte nič, za čo by ste mohli byť vďační, chyba je vo vás." -
Tecumseh (1768-1813)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára